Patrick Timmermans

Patrick Timmermans is de begeleider van het Vadercafé Amersfoort & Haaglanden.
Hieronder stelt hij zich kort voor:

Hoe ziet jouw vaderschap er concreet uit?

Ik ben vader van een zoon (2010) en een dochter (2015), beiden uit eerdere relaties. Zowel mijn zoon als mijn dochter voed ik in co-ouderschap met hun moeders op.

Wat betekent het Vadercafé voor jou als vader?

Voor mij als vader is het Vadercafé een plek waar ik mijn eigen vragen als vader neer kan leggen, en waar ik mijn ervaringen weer kan delen met andere vaders. Voordat ik het Vadercafé bedacht, heb ik meermalen profijt gehad van goede en eerlijke gesprekken met andere vaders over ‘vaderzaken’. Die gesprekken zijn de inspiratie geweest voor het opzetten van het Vadercafé.

Wat drijft jou om het Vadercafé te begeleiden?

Ik gun elk kind een betrokken vader. In een tijd dat het vaderschap geen vastomlijnd concept meer is, en elke vader zijn eigen invulling daaraan probeert te geven, is het waardevol om andere vaders te ontmoeten in hoe zij het doen.
Daarnaast gun ik vaders dat ze op een plek als het Vadercafé met hun interne worstelingen terecht kunnen, en lucht kunnen geven daaraan. Dit naast dat het ook waardevol is om successen te delen, en om andere vaders verder te helpen met het delen van eigen ervaringen.
Mijn visie is dat elke vader in Nederland bij een Vadercafé in de buurt terecht kan, en dat het vanzelfsprekend is om daar naartoe te gaan.

Wat doe je nog meer naast het Vadercafé?

Als vadercoach ondersteun ik vaders stevig(er) in hun vaderschap te staan. Naast coaching geef ik ook regelmatig trainingen of workshops rondom het vaderschap.

Website van Patrick Timmermans:
https://www.vadervisie.nl/

Patrick Timmermans op social media:
LinkedIn

Eerstvolgende vadercafé's die Patrick Timmermans begeleidt:

Op dit moment is er geen vadercafé gepland welke Patrick Timmermans begeleid.