Foto-Maarten-van-Egmond-1-e1649943212286

Maarten van Egmond is de begeleider van het Vadercafé Nijmegen.
Hieronder stelt hij zich kort voor:

Hoe ziet jouw vaderschap er concreet uit?

Ik ben getrouwd en samen met mijn vrouw heb ik twee zoons, (2018) en (2020). Mijn vrouw en ik zijn beiden ondernemer maar kiezen er sinds het begin voor om in principe ieder 4 dagen per week te werken. Daardoor hebben wij allebei een eigen dag met de jongens. Iedere week hebben we dus een mannendag, waarin we zoveel mogelijk avonturen beleven.

Wat betekent het Vadercafé voor jou als vader?

Het Vadercafé betekent voor mij een plek om veilig te kunnen praten over al het plezier en de zorgen die bij het vaderschap komen kijken. Het is een plek waaruit je vanuit (h)erkenning je eigen ervaringen kan delen en kunt horen hoe anderen met onderwerpen omgaan.

Wat drijft jou om het Vadercafé te begeleiden?

Toen ik wist dat ik vader zou worden, voelde ik ook een hoop onzekerheid en verantwoordelijkheid. En voor mijn gevoel was ik de enige. Je kan een boek lezen, een film kijken of een podcast luisteren om je ‘voor te bereiden’, maar dat veranderde voor mij weinig. Ik had heel veel behoefte om te praten met andere vaders en hun ervaringen te horen. En hoe meer ik er over durfde te praten, hoe eerlijker de antwoorden werden. Het Vadercafé kwam op mijn pad en ik vind het een fijne veilige omgeving om met andere vaders te praten. Het begeleiden van een Vadercafé is voor mij de mogelijkheid om iets te faciliteren wat ik zelf in het begin van mijn vaderschap gemist heb. Het creëren van een setting om wat we meemaken te kunnen delen en te groeien in onze rol als vaders.

Wat doe je nog meer naast het Vadercafé?

Ik ben (vader)coach; als coach-practitioner help ik mensen om hun gedrag te veranderen en hun doelen te bereiken. Daarnaast presenteer ik en werk ik parttime als financieel adviseur.

Website van Maarten van Egmond:
https://www.vadervragen.nl

Maarten van Egmond op social media:
Instagram

Eerstvolgende vadercafé's die Maarten van Egmond begeleidt:

Vadercafé Nijmegen

25 oktober 2022