Foto Luit Afman zw

Luit Afman is de begeleider van het Vadercafé Utrecht.
Hieronder stelt hij zich kort voor:

Hoe ziet jouw vaderschap er concreet uit?

Ik heb een dochter van bijna negen. Ze is week op week af bij mij en de andere helft bij haar moeder die hier in de buurt woont. In de vakanties is ze de helft van de tijd bij mij.

Wat betekent het Vadercafé voor jou als vader?

Het Vadercafé is voor mij een veilige plek voor vaders om uit te kunnen wisselen en (h)erkenning te kunnen vinden. Juist doordat er enkel vaders zijn, kan dit vanuit gelijkwaardigheid. Doordat we elkaar niet gaan coachen en er enkel vanuit eigen ervaring wordt gedeeld wordt deze gelijkwaardigheid nog vergroot!

Wat drijft jou om het Vadercafé te begeleiden?

Met het organiseren en begeleiden van het Vadercafé wil ik een bijdrage leveren aan de samenleving. Ik geloof dat ‘meer bewuste en aanwezige vaders’ zal leiden tot ‘meer blije en stevige kinderen’ wat weer zal leiden tot een meer gezonde en liefdevolle samenleving. De mannen en vaders in onze samenleving hebben een inhaalslag te maken en kunnen dat doen door samen te verbinden. Vanuit gelijkwaardige kwetsbaarheid kan een enorme gerichte kracht ontstaan!

Wat doe je nog meer naast het Vadercafé?

Naast het Vadercafé heb ik mijn eigen praktijk in Utrecht. Hier geef ik relatie en individuele therapie, werk met adem en opstellingen en geef in gezinstherapie. Ik geef veel training en ben intussen steeds weer op onderzoek in mijn eigen persoonlijk ontwikkeltraject.

Website van Luit Afman:
https://www.luitafman.nl/

Luit Afman op social media:
LinkedIn

Eerstvolgende vadercafé's die Luit Afman begeleidt:

Op dit moment is er geen vadercafé gepland welke Luit Afman begeleid.